Wasabi Mayonaise

Wasabi Mayonaise

Wasabi Mayonaise zal zeker niet iedereen kunnen bekoren, maar als je enerzijds liefhebber van een wat scherpere mayonaise en anderzijds de smaak van wasabi kunt waarderen, dan moet je zeker eens zelf deze mayonaise maken.

Dat wil zeggen dat deze mayonaise wat minder geschikt is om te gebruiken bij patat, maar wel als je bijvoorbeeld ook graag een frikandel eet of een kroket. Overigens natuurlijk ook bij andere vleessoorten, en dat hoeft natuurlijk ook niet altijd een snack te zijn.

Naast de ingrediënten die we in dit recept gebruiken, kun je natuurlijk de scherpte geheel aan je eigen smaak en wensen aanpassen door wat minder van de vooral scherpe ingrediënten te gebruiken, of misschien juist wel meer.

Eventueel kun je er ook nog wat geraspte radijsjes doorheen doen, maar doe dit dan pas als je de mayonaise nagenoeg helemaal klaar hebt.

Recept Wasabi Mayonaise

Is de mayonaise te scherp, houd dan wit brood bij de hand. Dit is eigenlijk het enige dat echt helpt.

Gang Bijgerecht
Keuken Japans
Keyword mayonaise, wasabi
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 0 minuten
Totale Tijd 15 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 680 kcal

Ingrediënten

 • 2 Eidooiers
 • Zout en peper naar smaak
 • 4 Eetlepels Witte wijnazijn
 • 150 Milliliter Zonnebloemolie
 • 4 Theelepels Geraspte wasabiwortel (Je kunt ook wasabipasta uit een tube gebruiken, maar in dat geval heb je slechts 2 theelepels of minder nodig.)

Bereiding

 1. Eidooier, wasabi en naar smaak een beetje zout en peper in een kom doen.

 2. Beetje bij beetje de zonnebloemolie toevoegen, terwijl je het met een garde of mixer op een lage stand mengt. Doe dit totdat de mayonaise gebonden en wat dikker wordt.

 3. Steeds een beetje olie erbij doen.

 4. Klop nu de witte wijnazijn door het mengsel.

 5. Nu proeven of de wasbismaak sterk genoeg is. Als het niet scherp genoeg is, kun je nog een beetje wasabi toevoegen.

 6. Wil je een grotere hoeveelheid maken, dan kun je de ingrediënten makkelijk vermenigvuldigen. Ook een kleinere hoeveelheid is mogelijk door van alles slechts de helft te gebruiken.